Tuin klaarmaken voor de lente: 4 tips hoe jij straks die oh zo verdiende rust hebt!


De lente is aangebroken. De eerste zonnestralen en warmte zijn een feit. Het is de tijd om lekker veel activiteiten te plannen met het gezin, vrienden en familie. Naast al die happenings hebben we nog steeds veel te doen met zijn allen. Kids brengen, kids ophalen, boodschappen doen, koken, sporten en ook nog werken ergens tussendoor. Allemaal activiteiten die nodig zijn, maar het lijkt af en toe wel alsof er geen ontkomen meer aan is.

Chinese toverhazelaar.jpg

Je springt van de ene taak naar de andere en voor je het weet zit je weer op je werk of lig je in bed. Hoe kan je even snel ontkomen aan deze drukte? Waar vind je even die verdiende rust zit en bouw je weer energie op? Het antwoord is dichter bij huis dan je denkt en ligt ook flink voor de hand: je tuin!

Het is opvallend hoeveel mensen hun tuin niet belangrijk achten en er weinig tot niks mee doen. Enorm zonde, want in de tuin kan je genieten. Het is een rustpunt voor alle dagelijkse drukte…

toch? Ook in je tuin ga je wikken en wegen: dit in mijn tuin is lelijk, dat is niet af. Maar wees gerust: dit is vrij snel en simpel om te buigen naar iets moois. Zoals Da Vinci ooit zei: “Eenvoud is de ultieme verfijning.” Dus begin daar ook mee en werk toe naar dé tuin die jouw laat ontspannen tijdens de lente! Een paar tips helpen je op weg:

1. Tuin afbeeldingen werken stimulerend

Van inspiratie krijg je energie en raak je gemotiveerd. Google dus die mooie afbeeldingen van droomtuinen of bekijk ze hier. Kijk naar die prachtige plaatjes, maar let ook op de details. Hoe zou die mooie plant, tuinhaard of tegel bij jou in de tuin staan? Een beetje zoekwerk kan je al heel veel energie geven en dan is je tuin nog niet eens gepimpt!

2. Haal wat kruidenplanten bij het tuincentrum..

…en poot deze in je tuin. Denk aan basilicum, tijm, munt, salie, oregano, peterselie, rozemarijn. Het ziet er kleurrijk uit en het is heel leuk om deze kruiden uit eigen tuin in je gerechten te verwerken. Tijdens het koken loop je even naar buiten en knip je wat kruidentakjes af. Een unieke beleving en ook nog eens enorm lekker. Kortom, gebruik je eigen verse kruiden!

3. Kies jouw soort beplanting

Kruidenplantjes zijn leuk, maar hoe versier je de rest van je tuin? Er zijn zoveel soorten planten en dan moet je ook nog rekening houden met de zon en het soort grond. Tuinontwerper Roeland Noteboom heeft hier iets handigs voor bedacht: de Plantenplanner. Via een aantal simpele stappen kom je uit bij de plant die het best bij jouw tuin pas. Laat je inspireren en bekijk de plantenplanner om te zien welke planten deze lente jouw tuin mooi maken!

Lepelstruik.jpg

4. Praat eens met een tuinontwerper

Weet je nog niet wat je met je tuin wil? Dan is het handig om eens met een tuinontwerper te praten. Vertel je wensen en de tuinontwerper zal ze formuleren en met suggesties komen. Je zult versteld staan van de mogelijkheden in jouw tuin.

Vraag een vrijblijvende kennismaking aan.

Als je in de tuin werkt of ontspant ben je even relaxt met jezelf bezig. Even lekker los van alle dagelijkse verplichtingen met anderen. Bovenstaande tips helpen je op weg dit te realiseren. Veel succes en vergeet niet om te relaxen tijdens de steeds meer toenemende drukte in ons dagelijks leven.

Veel succes!